V naší soutěži získáte velký nástěnný kalendář na rok 2017 a produkty na pečení i zdobení cukroví a sladkých moučníků!

Správná odpověď: 12.

Výherci: Václav Volejník z Trutnova, Marta Orlová z Volyně, Barbora Filipová z Ledče nad Sázavou, Věra Veselá ze Šťáhlav a Marcela Litunová z Prahy. Gratulujeme!

Dr.Oetker vydává každým rokem velký nástěnný kalendář s 12 originálními a ještě nikde nepublikovanými recepty na sladké moučníky.

Kalendar_2017_low

Přehledný kalendář s recepty a velkými fotografiemi moučníků bude ozdobou vaší kuchyně a inspirací pro každý měsíc v roce. Přivítejte první jarní den Višňovým koláčem s kokosem, potěšte koledníky Malinovou roládou se šlehačkou a v chladných listopadových dnech vás určitě zahřeje Citrusový crumble se zázvorem.

oetker_pb
Všechny recepty publikované v tomto kalendáři byly pečlivě vyzkoušené ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud dodržíte předepsanou recepturu a uvedený přesně popsaný postup, moučník se vám zaručeně povede.Každý recept si můžete vystřihnout a dát do jakéhokoliv šanonu. Formát kalendáře: 30×30 cm, po zavěšení na zeď 30×60 cm.

Ve výherním balíčku také najdete směs na Perníkové muffiny a směs na Perníčky. Pomocí směsí od Dr.Oetkera připravíte vánoční sladké dobroty snadno a rychle. Nemusíte hledat v obchodech kvalitní suroviny, vážit ingredience a zkoušet nové recepty, které se ne vždy povedou. Pokud si vyberete směsi Dr.Oetker, máte jistotu, že se vám cukroví povede a díky kvalitním surovinám bude chutnat báječně.

oetker_pb2

Čím letos ozdobíte svoje úžasné vánoční cukroví? Tady jsou naše tipy.

+ Sněhově bílá nebo barevná cukrová poleva v malých praktických tubičkách se výborně hodí na zdobení vánočních perníčků, dortů, zákusků i muffinů. Tubičky se dobře drží a velmi snadno se s nimi pracuje.

+ Hotové cukrářské polevy, které stačí rozehřát. Horkou polevu můžete také nalít na pečící papír a po ztuhnutí z ní vykrajovat ozdobné tvary. Nebo s ní na papír kreslit různé tvary, které po zaschnutí sloupnete a přenesete na dort či cukroví.

+ Dr.Oetker má v nabídce také různá zdobení. Vybrat si můžete třeba sněhové vločky, perličky nebo barevné kuličky.

Pokud nebudete mít v soutěži štěstí, můžete si kalendář objednat přes stránky. www.oetker.cz. Produkty na pečení a zdobení koupíte v obchodech.

Chcete-li vyhrát balíček s produkty Dr.Oetker, stačí správně odpovědět na otázku.


Hvězdičky se sněhovou čepicí

Hvezdicky_se_snehovou_cepici_low

Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 15 minut
Vystačí na: asi 40 kusů

Na těsto:
3 bílky
250 g prosátého moučkového cukru
½ KL Aroma mandlového Dr.Oetker
300 g mletých mandlí
25 g prosátého kakaa

Na ozdobu:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
formičku ve tvaru hvězdičky (Ø 5 cm)

1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme cukr a aroma. Odebereme 5 PL sněhu na potření hvězdiček. Mandle smícháme s kakaem a na nejnižším stupni krátce zašleháme do sněhu.

2. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdičky potřeme pomocí lžičky sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 140 °C
Horkovzdušná trouba: 120 °C
Plynová trouba: stupeň 1
Doba pečení: asi 15 minut

3. Hvězdičky necháme vychladnout.

4. Polevu připravíme podle návodu na obale, odstřihneme malý růžek a hvězdičky ozdobíme.

TIPY:
20 g moučkového cukru můžeme nahradit 1 balíčkem Skořicového cukru Dr.Oetker.
V dobře uzavřené nádobě můžeme hvězdičky uchovávat 2 týdny.


Banánky se švestkovou náplní a skořicí

Bananky_se svestkovou_naplni_low

Náročnost: jednoduché
Doba přípravy: asi 30 minut
Doba pečení: asi 20 minut
Vystačí na: asi 8 porcí

Na odpalované těsto:
125 ml vody
50 g másla nebo margarínu
80 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce

Na posypání:
2 zarovnané PL cukru
2 zarovnané PL mandlových jehliček

Na náplň:
švestkový kompot (hmotnost po odkapání 385 g)
200 ml šťávy z kompotu
30 g cukru
1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
1 balíček Dort-želé červeného Dr.Oetker
200 ml smetany ke šlehání
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou (Ø 8 mm)

1. Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme na hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme asi 8 cm dlouhé banánky.

2. Posypeme cukrem a mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 20 minut (prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme)

3. Ještě teplé banánky podélně rozřízneme a necháme je vychladnout.

4. Na přípravu náplně necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme
na menší kousky.

5. V kastrůlku smícháme šťávu s cukrem, skořicovým cukrem a dort-želé a asi 1 minutu vše povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

6. Na spodní díl banánků naneseme náplň, ozdobíme šlehačkou a přiklopíme horním dílem. Banánky uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

TIPY:
Namísto banánků můžeme z odpalovaného těsta upéct větrníky.
Nenaplněné banánky lze snadno zmrazit. Před naplněním necháme rozmrznout a krátce rozpečeme při teplotě pečení.


Kolik nových receptů najdete v nástěnném kalendáři od Dr.Oetkera na rok 2017?


Jméno a příjmení
E-mail
Ulice
Město
PSČ

Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček Dr.Oetkera.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 27.11.2016. Vyhodnocení soutěže proběhne 28.11.2016.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz

Save

Datum vydání: 20. 11. 2016

Edit: