Maximum šťávy, minimum námahy!

Přesně tohle heslo platí u nových spotřebičů, které přibyly do velké rodiny domácích odšťavňovačů. Z ovoce a zeleniny, které do nich vložíte, dokážou v krátkém čase získat čerstvou šťávu, jež je plná cenných vitamínů a minerálních látek.

Některé přístroje z této kategorie jsou trpělivé a používají společnou taktiku pomalého a velmi šetrného zpracovávání ovoce, zeleniny i bylinek, aby ve šťávě zůstala zachována svěžest a přirozená chuť původních surovin. Naopak jiní šikulové používají rychlootáčkové odšťavňování, a dokáží tak získat šťávu i z tvrdších druhů zeleniny. S údržbou obou typů těchto domácích pomocníků vám pak pomůže funkce automatického čištění.

Text: Naděžda Vondrášková
Foto: archiv firem

Uložit

Datum vydání: 24. 8. 2018

Edit: