Je čas si odpočinout...
Milí lidé, dobré jídlo, krásné věci… To vše patří k životu a obzvláště to platí o Vánocích. Připravte se na ně jaksepatří s láskou, něhou a velkým očekáváním. Inspiraci můžete načerpat z nové kolekce finského Pentiku, který v Praze otevřel již svůj druhý obchod – jak jinak, než plný severské krásy.
Pečené brambory se sýrem feta a chilli omáčkou
(na 4 malé brambory)
náplň
200 g sýru feta
1 mírně pálivá červená chilli paprička
3 jarní cibulky
1 čajová lžička sezamových semínek
sůl
jogurtová omáčka s chilli
řecký jogurt
chilli omáčka
postup
Předehřejte troubu na 200 °C, brambory umyjte a podélně rozkrojte. Vidličkou propíchejte a potřete obě poloviny olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby. Pečte 30 až 40 minut dle velikosti brambor.
Sezamová semínka opečte na pánvi na sucho. Odstraňte semínka z chilli papričky a nakrájejte ji na malé kousíčky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka. Povrch upečených brambor jemně rozmačkejte a posolte, rozdrobte feta sýr, přidejte kolečka jarní cibulky, chilli papričku a dozdobte sezamovými semínky. Podávejte s jogurtovou omáčkou s chilli.
Připravila: Mirka Vernerová
Foto: archiv Pentik
Datum vydání: 11. 12. 2018