HRNCE A SPOL.
Pro přípravu kvalitního jídla nestačí použít jen dobré suroviny, ale důležité je i nádobí a spotřebiče, na kterých se potraviny připravují. Představujeme novinky mezi hrnci, pánvemi nebo vařícími mixéry…
Blýskněte se v kuchyni!
Francouzské nádobí
ZELENÝ CHŘEST S CITRONOVOU OMÁČKOU
INGREDIENCE:
- 175 g másla
- 1 kg zeleného chřestu
- 1 šalotka
- 100 ml bílého vína
- 100 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř
- 1 lžička čerstvě nastrouhané citronové kůry
JAK NA TO?
150 g másla nakrájejte na kostičky a zakryté dejte do mrazáku. Zelený chřest oloupejte ve spodní třetině a odstraňte dřevnaté konce. Chřest umyjte a vařte v paře 6 až 9 minut na skus. Oloupejte šalotku, nakrájejte ji nadrobno a zesklovaťte na lžíci másla (25 g). Přilijte maximálně deci vína, přiveďte k varu a vyvařte na polovinu. Přidejte horký zeleninový vývar a svařte na cca 75 ml. Omáčku sejměte ze sporáku. Metličkou postupně zašlehejte kousky studeného másla. Omáčku ochuťte solí, bílým pepřem a citronovou kůrou. Chřest osolte a nabízejte s omáčkou.
TIP: Chřest podávejte ihned naaranžovaný na teplý talíř ze sady Lamart s omáčkou. Chutná výborně s novými brambory.
Vařící mixér
Univerzální pomocník Cook Multi
Blender SM1000 nabízí kromě
mixování funkci vaření, obě lze
využívat i současně. Pokud zvolíte
jeden ze 4 přednastavených
programů – krémová polévka,
polévka, kompot, omáčka – stačí
už jen mixovací nádobu naplnit
surovinami a mixér si sám nastaví
čas vaření, teplotu i intenzitu
mixování. Když je hotovo, ozve
se zvuková signalizace a mixér
se sám vypne. K dispozici je
i manuální režim, který slouží
pro ohřev pokrmů, a funkce
Keep Warm k udržení teploty.
Díky 6 nerezovým nožům si
poradí s jakýmkoli ovocem
i zeleninou, ořechy, čerstvými
bylinkami, vykouzlí pyré i lahodné
smoothie, mléčný koktejl
i pomazánku. Zvládne i led nebo
zmrzlé ovoce. Robustní skleněná
mixovací nádoba o objemu
1,75 litru obsahuje odměrku.
Cena 3999 Kč.
www.my-concept.cz
Text: VANDA JESENSKÁ
Foto: ARCHIV FIREM
Datum vydání: 7. 10. 2020