Čím se zahřát na podzim?
Je toho spousta, od tlustých fuseklí přes horký čaj až po oheň v krbu… Pojďte se mrknout, co bychom doporučili my. Vybrali jsme od všeho něco a pěkně to pro vás poskládali!
Horká Becherovka
Suroviny:
40 ml Becherovky Original
150 ml horké vody
plátek citronu
lžička medu
Postup:
Becherovku zalijte horkou vodou, přidejte med a ozdobte plátkem citronu.
Chcete se dozvědět jak také zahřát váš interiér? Přečtěte si článek Jak zahřát podzim
Zahřívací dýňová polévka
Suroviny:
1 menší cibule ● 1 dýně Hokaido ● 1,5 l zeleninového vývaru ● olivový olej ● kari koření
● pepř (nebo chilli) ● sůl ● zakysaná smetana ● čerstvá bazalka ● kvalitní nerezový hrnec
Postup:
1. Před vařením odstraňte z dýně semínka a vlákna. Slupku neloupejte, při vaření krásně změkne. 2. Cibuli nakrájejte nahrubo a krátce ji orestujte v hrnci na oleji. Přidejte dýni nakrájenou na větší kousky a zamíchejte, aby se vše lehce osmahlo, zalijte vývarem. Vařte, dokud dýně nezměkne. 3. Dochuťte kari kořením, případně pepřem nebo chilli. 4. Vše promíchejte tyčovým mixérem. Polévku nijak nezahušťujte, rovnou podávejte – třeba se lžičkou zakysané smetany a lístky bazalky.
Zdroj: bloggerka Terka z FB stránky Vaříme s KitchenAid
Více informací se nachází v listopadovém, které si můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu zde.
Datum vydání: 21. 11. 2015