Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera s novou Panna cottou čokoládovou a dalšími výrobky nejen na velikonoční pečení a zdobení.
Správná odpověď: 4.
Výherci: Blanka Rybářová ze Slaného, Gustav Vobořil z Humpolce, Věra Šlapáková z Broumova, Klaudie Brázdová z Olomouce a Petr Hulák z Havířova. Gratulujeme!
Dr.Oetker přichází na trh s novinkou, která potěší hlavně milovníky čokolády a smetany. Dr.Oetker Panna Cotta čokoláda je směs v prášku, pomocí které uděláte během chvilky tradiční luxusní dezert. Nová varianta chuti oblíbeného dezertu je připravena podle italské receptury a je doplněna kakaem a kousky čokolády.
Dr.Oetker Panna Cotta čokoláda obsahuje 24% kakaa a 1,8% čokoládových kousků, které v kombinaci se smetanou a mlékem tvoří dokonalou chuť. Tato dezertní specialita je vyrobena ze surovin nejvyšší kvality a neobsahuje žádný palmový tuk.
Příprava je velmi snadná. 250 ml mléka a 250 ml smetany smícháte s obsahem sáčku Dr. Oetker Panna Cotta čokoláda a vaříte stejně jako klasický puding. Uvařený dezert poté nalijete do formiček a necháte 2 hodiny ztuhnout v lednici. Hotovou a vychlazenou panna cottu vyklopíte na talíř. Můžete servírovat s čerstvým i zavařeným ovocem, ovocnou omáčkou nebo polevou. Výborně bude ladit také s exotickým ovocem.
Ve výherním balíčku najdete také výrobky, které se vám budou hodit na velikonoční pečení – fondán, marcipán, zdobící tuby bílé i barevné, čokoládová srdíčka, polevu a Bourbon vanilku.
Nevíte, čím letos potěšit koledníky? Upečte jim třeba strakatou roládu podle receptu od Dr.Oetkera.
Strakatá roláda
asi 10 porcí
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 8 minut
Přísady:
Na těsto:
-
4 žloutky
-
80 g cukru
-
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
-
1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
-
4 bílky
-
1 zarovnanou PL prosátého kakaa
Na náplň:
-
1 balení Krémové náplně čokoládové Dr.Oetker
-
200 ml studeného mléka
-
3 zarovnané PL moučkového cukru
-
1 – 2 banány
Ještě potřebujeme:
-
plech na pečení (30 x 40 cm)
-
papír na pečení
Příprava:
-
Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky, cukr a vanilínový cukr do pěny. Zlehka vmícháme puding a tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, zbytek těsta obarvíme kakaem a lžící uděláme na světlé těsto kaňky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 8 minut
-
Upečený plát vyklopíme na papír na pečení lehce posypaný moučkovým cukrem. Papír na pečení, na kterém se plát pekl, opatrně stáhneme. Plát stočíme po delší straně i s papírem na pečení a necháme vychladnout.
-
Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale.
-
Vychladlý plát rozbalíme a rozetřeme na něj náplň. Do středu položíme za sebe banány a srolujeme. Roládu uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
TIP: Lahodnou chuť přírodní vanilky získáme záměnou Vanilínového cukru za Vanilkový cukr Dr.Oetker s přírodním aroma s extraktem z vanilky.
Celý sortiment na pečení a zdobení včetně novinek a nápovědu na soutěžní otázku hledejte na www.oetker.cz.
Pět z vás, kteří odpoví správně na naši otázku, získají balíček od Dr.Oetkera.
Pravidla soutěže:
Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 11.3.2018. Vyhodnocení soutěže proběhne 13.3.2018.
Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!
Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerech najdete na: www.oetker.cz
Datum vydání: 4. 3. 2018