3x balíček od Dr.Oetkera nejen pro vaše velikonoční pečení!
Správná odpověď: dva sáčky čaje.
Výherci: Blažena Kratochvílová z Kounic, Miroslava Frková z Rokycan a Miloslav Baleja z Pozděchova. Gratulujeme!
Kynuté buchty, bábovky a perníky na mnoho způsobů peče většina českých hospodyněk nejen na Velikonoce. Proto směsi na jejich rychlou a jednoduchou přípravu patří už mnoho let k nejprodávanějším výrobkům v této kategorii. Dr.Oetker připravuje každým rokem pro své zákazníky překvapení – limitovaná akční balení s dárky – tentokrát v bábovce, buchtách a perníku Dr.Oetkera najdete dva sáčky kvalitního čaje.
K tomu najdete ve velikonočním výherním balíčku ještě další produkty na pečení a zdobení vašich sladkých dobrot.
Pro všechny výherce i pro ty, kteří tentokrát neměli v soutěži štěstí, přinášíme inspiraci pro velikonoční pečení. Originální recepty z kuchyně Dr.Oetkera. Jsou několikrát vyzkoušené, a pokud použijete uvedené suroviny, máte vždy záruku, že se vám moučník povede na jedničku!
Velikonoční zajíček
Náročnost: střední
Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 30 minut
Přísady:
Na těsto:
200 ml mléka
80 g másla nebo margarínu
380 g hladké mouky
1 balíček Droždí Dr.Oetker
80 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
Na náplň:
1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
250 ml mléka
2 zarovnané PL cukru
100 g rozinek
Na potření:
2 PL mléka
Ještě potřebujeme:
plech na pečení (30×40 cm)
Příprava:
-
Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a rozpustíme v něm máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku, sušené droždí, cukr, vanilínový cukr, kůru. Přidáme mléko s máslem nebo margarínem a vše důkladně ručně vařečkou vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
-
Na přípravu náplně uvaříme puding, ale jen s 250 ml mléka a 2 PL cukru podle návodu na obale.
-
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, krátce prohněteme a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na obdélník 50 x 20 cm a potřeme náplní. Posypeme rozinkami a zarolujeme. Závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení švem dolů a vytvoříme tělo a hlavu zajíce ve tvaru osmičky.
-
Z větší části zbývajícího těsta vytvarujeme váleček, přiložíme na hlavu zajíce a ostrým nožem nakrojíme tak, aby vznikla 2 ouška. Ze zbylého těsta vytvarujeme ocásek a tlapky, které přiložíme k tělu. Necháme ještě asi 15 minut na teplém místě kynout.
-
Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Z rozinek vytvoříme oko a čumáček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 30 minut
-
Zajíce necháme vychladnout.
Tip: Místo rozinek můžeme použít brusinky.
Ovečky
Náročnost: střední
Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 20 minut
Počet kusů: 30
Přísady:
Na těsto:
1 balení Věnečků Dr.Oetker
250 ml vody
125 g margarínu
3 vejce
Na krém:
směs na přípravu krému (je součástí balení Věnečků Dr.Oetker)
650 ml mléka
150 g změklého másla
60 g moučkového cukru
Na ozdobení:
2 balíčky Polevy světlé Dr.Oetker
100 g strouhaného kokosu
1 balení Marcipánu Dr.Oetker
1 zarovnaná PL prosetého kakaa
1 bílá tubička Dr.Oetker
100 g mandlových lupínků
Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení
cukrářský sáček
elektrický ruční šlehač
Příprava:
-
Ze směsi na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s vodou, margarínem a vejci podle návodu na obale. Pomocí dvou KL naneseme na vymazané plechy 30 hromádek o velikosti vlašského ořechu. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 20 minut
Při pečení prvních 15 minut troubu neotvíráme!
-
Po upečení necháme vychladnout.
-
Ze směsi připravíme krém s mlékem, máslem a cukrem podle návodu na obale. Krémem naplníme cukrářský sáček. Do každé kuličky pomocí zdobící trubičky vytvoříme otvor a naplníme ji krémem.
-
Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme kuličky světlou polevou, obalíme v kokosu a necháme zatuhnout na papíru na pečení. Marcipán smícháme s kakaem a vytvarujeme 30 hlaviček, které připevníme pomocí polevy na tělíčka. Tubičkou nakreslíme ovečkám oči, tlamičku a ouška uděláme z mandlí.
Tip: Kuličky můžeme obalit také v mletých loupaných mandlích.
Tři z vás, kteří správně odpoví, dostanou velikonoční balíček od Dr.Oetkera.
Pravidla soutěže:
Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 20.3. 2016. Vyhodnocení soutěže proběhne 21.3. 2016.
Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!
Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz
Datum vydání: 13. 3. 2016